یادگیری خودآموز یا همون self learning و self study از مواردی هستن که به ما کمک میکنن تا با هزینه پایینتر و زمانبندی مناسب خودمون چیزهایی که لازم داریم رو یاد بگیریم. امـّــــا توی مسیر خودآموزی مهارتها یک موضوع خیلییی اهمیت داره! اونم اینه که شما بتونین خودتون رو به مسیرتون پایبند کنید و تعهدی که بهش دارین مثل تعهد فردی باشه که یک دوره آموزشی رو پیش یک استاد خیلی خوب با هزینه زیاد داره میگذرونه!
توی مسیر خودآموزی 7 قدموجود داره که به شما کمک میکنه تا بتونین نقشه راهتون رو به خوبی بشناسین:
قدم اول هدفگذاری برای یادگیری یک مهارت هست. شما توی این مرحله باید از خودتون بپرسید چه نیازی به اون مهارت دارید؟ آموزش این مهارت چه مشکلی رو از شما حل میکنه، و یا ارزش افزوده ای به شما اضافه میکنه!
قدم دوم ارزیابی منابعی هست که شما میتونید برای یادگیری مهارت جدید خودتون ازشون استفاده کنید. باید بگردید و منابع معتبری که میتونید بهشون دسترسی داشته باشید پیدا کنید و بعد ببینید طبق هدف شما کدوم هاشون بیشترین کمک رو در یادگیری او مهارت میتونن به شما بکنن.
قدم سوم ترسیم نقشه راه متناسب با هدف و منابع هست. باید آموزش اون مهارت رو به صورت مرحله به مرحله بنویسید تا بدونید تو هر بخش چه کارایی میخواید انجام بدید و بعد برای هر بخش یک تایم ددلاین در نظر بگیرید.
تو قدم چهارم باید زمان بذاری و آموزش ببینی و تمرین کنی. این بخش با توجه به منابع انتخابی و نقشه راه شما شکل میگیره.
در قدم پنجم باید شروع کنی و چیزایی که یاد گرفتی رو پیاده سازی کنی. اینکار کمک میکنه تا دانشی که کسب کردید به مهارت و تخصص تبدیل بشه.
قدم ششم پیدا کردن افرادی هست که با تو هم مسیرن و هدف مشترکی دارن. با اینکار میتونی باهاشون تعامل کنی و کلی چیزهای مفید هم از اون ها یاد بگیری، یا شاید حتی خودت بتونی چیزی بهشون یاد بدی ؛)
و در نهــــــــــایت قدم هفتم چیزایی که توی این مسیر یادگرفتی رو با افراد دیگه به اشتراک بذاری. اینکار هم بهت کمک میکنه تا خودت رو آزمایش کنی و ببینی چقدر یادگرفتی و به هدفت رسیدی یا اگر جایی مشکلی داشتی و متوجهش نشدی پیداش کنی و برطرفش کنی، و هم کمک میکنه تا مطالبی که یاد گرفتی بیشتر تو ذهنت ثبت بشه و استفاده بهتری رو بتونی ازشون ببری.
دیدگاهتان را بنویسید